Et spotlight på de mindre kjente skiendringene

0 Kommentarer

Selv om du bare ser på ski hvert fjerde år på Vinter-OL, kan sporten være spennende, raskt og spennende. Noen mennesker ser på det for spenningen og utslippene av de raske nedstigningene som toppskiene legger seg gjennom og andre får en viss glede av å observere de tekniske ferdighetene som vises. Faktisk tiltrekker ski mye interesse fra spillere i løpet av en sesong. Du kan finne odds på nesten alle de store begivenhetene og til og med nettsteder dedikert til vintersportsspill tips. Veksten i populæriteten til å stå på ski som tilskuersport har imidlertid ikke vært universell. Det burde sies at mens blå ribandhendelser som alpinbakken ofte tiltrekker seg store publikum, er det noen mindre kjente disipliner som fortsatt står under regjeringens forvaltningsorgan, International Ski Federation (FIS). Hva er de og hva innebærer de for konkurrenter?

Langrenn

Denne disiplinen tar utrolige treningsnivåer og et kraftig kardiovaskulært system fra alle som deltar i det. Noen av de sterkeste idrettsutøvere av noe slag er involvert i langrenn, en av FIS 'lengste nordiske stilarrangementer. Menns begivenheter begynte først å finne sted så tidlig som 1925, mens de for kvinner bare kom av bakken i 1950-ene. Mange hendelser involverer skiløpere som bruker parallelle spor i snøen som innebærer glidning fra fot til fot ved å bruke et par poler for fremdrift. Skikjørere kan ta korte hviler på mindre bakker, men må tvinge seg opp i åsene i lungebrytende utholdenhetstrender også. Sporten utviklet seg fra militære aktiviteter hvor patruljer skulle bruke ski til å komme seg rundt. I dag har begivenhetene en tendens til å være lang og er ofte over 50 kilometer. Relay raser og paralympiske hendelser har også blitt introdusert.

Skihopping

Skihopping får ikke den oppmerksomheten som den fortjener. Kanskje dette er fordi sporten har en rekke tekniske egenskaper som gjør det litt ugjennomtrengelig første gang du ser det. Skihopping er basert på lengden på hopp, akkurat som et vanlig hopp i friidrett. Men det som gjør skibøvere forskjellig er at de også får poeng basert på stil, alltid et subjektivt spørsmål. En annen av de såkalte nordiske skiveventyrene, hopping krever vanligvis en menneskeskapte struktur hvorfra hver konkurrent lanserer seg selv. Selv om sporten har vært under FIS's jurisdiksjon siden 1920, ble det ansett som en mannlig jakt etter 1990s da kvinner først ble involvert. Skihopping tar en enorm mengde engasjement og modighet fra konkurrentene. En søstersport, kjent som skifly, har også utviklet seg der deltakerne kan bevege seg gjennom luften for mer enn 250 meter!

Mogul Ski

Denne sporten begynte først å bli populær i 1970s, men det tok til 1992 Winter Olympic Games for å bli virkelig internasjonalt anerkjent. Fortsatt ikke kjent av allmennheten, involverer mululski å gå over en rekke støt på et spesielt forberedt kurs. Konkurrenter må veve seg gjennom kurset og utføre en serie skarpe svinger slik at det tar det ut av ankles og knær. Enkelte ruter gjennom støtene, eller mululene som de er kjent, blir raskere takket være innsatsen fra tidligere konkurrenter. En typisk mogulbane er kort, kanskje bare 250 meter fra ende til slutt. Imidlertid er det mange tiltak, fordi pottene selv er plassert bare noen få meter fra hverandre. Imponerende sving er viktig fordi dette utgjør den største andelen av deltakerens poengsum. Ytterligere poeng blir tildelt for hopp, kjent som airs, og tiden kurset ble fullført i.

Gressski

Det er verdt å merke seg at FIS ikke lenger er en styringslege for vintersporter. Forbundet arrangerer også sommerski-arrangementer som går over gressløyper. Gressskis utviklet som en vei for alpinistere å holde seg i god stand og å utvikle sine ferdigheter i lavsesongen. I dag anses gressski å være en sprudlende sport i seg selv. Deltakerne bruker hansker, poler, skihjelmer og støvler. Men i stedet for konvensjonelle ski bruker de forkortede seg med en serie rullende tråder som lar dem gjøre fremgang nedover en bakke. En tysk navngitt Richard Martin kom opp med konseptet i 1960s og han satte umiddelbart opp om å oppmuntre skianlegg til å ta opp gressski som et middel til å generere inntekt i sommermånedene. Gresset må være relativt kort for at en hendelse skal finne sted, men når det er noen overraskende høye hastigheter, har blitt registrert fra de mest uberørte greskjørerne.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Et spotlight på de mindre kjente skiendringene oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon