Beregning av forventet verdi av sportsveddemål

0 Kommentarer

Hvis du vil opp ditt spillstrategispill, må du tenke på den forventede verdien av en innsats som du plasserer. En innsats forventet verdi (EV) er hvor stor de forventede gevinsten i gjennomsnitt per punkt er. Med andre ord, hvis du satte spillet med samme odds flere ganger over, hvor mye kan du forvente å vinne eller miste? Å vite dette vil hjelpe deg med å ta bedre beslutninger, og det er ganske enkelt å trene.

Formel for å bestemme EV

Ligningen for beregning av forventet verdi innebærer å bestemme verdien av sannsynligheten for å vinne multiplisert med det beløpet du kan vinne per innsats, og sannsynligheten for å miste multiplisert med det du vil tape på hver innsats. Den sistnevnte figuren blir deretter trukket fra den tidligere, og dette er innsatsens forventede verdi.

Forventet verdi formel kan skrives som:

(Sannsynlighet for å vinne) x (Mengde vunnet per innsats) - (Sannsynlighet for å miste) x (Beløp mistet per innsats)

Hvis du for eksempel satser $ 10 på en myntkast og skulle få $ 11 hvis du vant, ville ligningen være:

(0.5 x 11) - (0.5 x 10) = 0.5

Dette betyr at i denne innsatsen kan du forvente å vinne $ 0.5 for hver $ 10 du legger ned.

Det er flott for en myntkast, og det forklarer prinsippet om forventet verdi, men hva om du er sportsbetting? Det er enkelt å tilpasse forventet verdi til desimal odds, og bruk den når du bestemmer hvilke sportsporter som skal plasseres.

For å bestemme EV i en desimal sportssats må du gjøre noen andre beregninger og erstatte dem med den generelle formelen. Finn de potensielle gevinsten av en innsats ved å multiplisere staven ved desimaltallet, og deretter trekke inn staven. For å finne sannsynligheten, se på oddsene gitt av en bookmaker du er gitt og konverter dem til desimaler hvis det er nødvendig. Når du har disse desimal-oddsene, del 1 av disse oddsene for å finne utfallets sannsynlighet.

Hvis du satser på et spill mellom Manchester United og Wigan, for eksempel, kan du få odds som disse på booket hvor du vurderer å sette penger ned: en 1.263 sjanse for at Man U vinner; en 13.500 sjanse for Wigan-vinnende og en 6.500 sjanse for uavgjort. Decimal-oddsene til en Wigan-seier er 13.5, så sannsynligheten er 1 / 13.5 = 0.075 eller 7.4%. De potensielle gevinsten til en $ 10 er (10 x 13.5) - 10 = $ 125.

Sannsynligheten for at du mister dette spillet er summen av sannsynligheten for at Manchester United vinner og lagene tegner. Dette er (1 / 0.1263) = 7.92 eller 0.792 + (1 / 0.65) = 1.54 eller 0.154, som kommer til 0.946. Beløpet du vil miste, er hvor mye du satte i utgangspunktet, som er $ 10 i dette tilfellet. Nå har du all den informasjonen du trenger, og den bestemte beregningen ser slik ut:

(0.074 x $ 125) - (0.946 x $ 10) = - $ 0.20

Dette betyr at i tilfelle av denne innsatsen, vil du miste et gjennomsnitt på $ 0.2 for hver $ 10 du legger ned. Hvis disse er oddsen som bookeren har gitt deg, betyr det at disse er oddsen de forventer at du skal tape.

Slik bruker du den beregnede EV

Du kan sammenligne EV ved forskjellige sportsbøker for å finne den som har de mest fordelaktige utbetalingene for deg, men du kan også bruke EV til å smelte ut en spillbutikk. Odds på sportsresultater matcher, i motsetning til myntkast, er subjektive; hvis du vet noe som gjør at du beregner din egen sannsynlighet for at en Wigan vinner så mye høyere enn de underforståtte oddsene, kan du få et ryddig overskudd.

Det er ikke rart at forventet verdi regnes som den mest verdifulle beregningen ved å sammenligne bookmakerkurs, og nå vet du hvordan du bruker den. Du er sikker på å finne ut hvor uunnværlig dette verktøyet er så snart du begynner å bruke det selv.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Beregning av forventet verdi av sportsveddemål oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon