Chilling Out - The Cans som kjøler seg selv

0 Kommentarer

Å holde ting kaldt har alltid vært hovedmål for mat og drikkeindustrien. Kjøling og kaldkjede er avgjørende for å holde mat spiselig, og drikker kjølt til bare riktig temperatur for forbruk. I flere tiår har forskere lurt etter måter å slappe av drikkevarer uten kjøling.

Først virket det som en umulig oppgave til noen faktisk gjorde det.

Nå er tanken på å ta en iskold drink rett ut i sekken og slå seg ned for et godt spill av Blackjack er ikke lenger en rørdrøm. I fremtiden trenger du ikke et kjøleskap for å holde drikkene dine kule, og dagene med popping ting i fryseren i et forsøk på å chill dem raskere vil være lenge borte.

En kjølig revolusjon

Mer enn 20 år siden kom vitenskapen til selvkjølende bokser om. En av pionerene i feltet var Mitchell Joseph som ønsket å designe en ølburk som raskt kunne kjøle seg selv ved aktivering. Etter prøving og feil oppnådde han sitt mål ved hjelp av et varmevekslingssystem drevet av HFC-134a-gass. Mens konseptet virket, er HFC-134a en destruktiv drivhusgass 1400 ganger mer skadelig enn karbondioksid.

Til tross for hitchen ble forskerne oppmuntret av resultatene og satt opp for å finjustere prosessen og gjøre den miljøvennlig.

I dag kan vi se fruktene av deres arbeid med Chill-Can og lignende produkter. Rollen ut i butikkene over hele verden, The Chill-Can er en selvkjølende drikkekanne som kan avkjøle innholdet uten behov for kjøling. Når det ble testet først, kunne bokser redusere væskens temperatur ved 15 grader Celsius innen 2 minutter.

Tatt i betraktning den gjennomsnittlige romtemperaturen er rundt 22 grader, vil væsken falle til en frostig 7 grader, som er mer enn kald nok til å bli tørstslokking.

Lowdown On Chill Factor

Så, hvordan fungerer denne teknologien egentlig?

Bokser, kopper og andre lignende produkter er alle designet med et varmevekslingssystem som går gjennom midten av produktet. Den vanligste typen er en liten sylinder med en ventil på bunnen av boksen.

Når du trykker på en knapp i bunnen av esken, åpnes ventilen, trykksubstansen blir frigjort gjennom sylinderen og ut i bunnen. Den raske ekspansjonen av gassen skaper en kjøleeffekt på sylinderen, som deretter raskt avkjøler væsken som omgir den. Etter 2 minutter er væsken avkjølt med massive 15 grader. Det samme systemet kan brukes til alt fra brus til øl, iskaffe eller omtrent enhver drikke som må kjøles når den blir konsumert.

Kjølt om miljøet

Men hva med miljøpåvirkningene?

Pumper vi ikke bare mer CO2 i luften med alle disse nye boksene? Den gode nyheten er at karbondioksidet som brukes i boksene, gjenvinnes fra andre prosesser, noe som gjør CO2 til et biprodukt. Så stort sett blir samme mengde gass frigjort i atmosfæren; det er bare flaske opp før det gjør.

Chill-Can og selvkjølende produkter har faktisk en positiv innvirkning på miljøet, da de ikke trenger kjøling i butikken. Mindre kjøling betyr mindre strømforbruk, lavere CO2-utslipp og mindre drivhusgasser som kommer inn i atmosfæren.

En kan-gjør-holdning

Bortsett fra miljøaspekter, skaper selvkjølende teknologi et helt produktmarked i 3rd-verdens land der elektrisitet og kjøling er et problem. De er også ideelle for idrettsanlegg, utendørs markeder, camping, vandring og parkanlegg hvor kjøling ikke er lett å komme forbi. Som teknologien utvides og forbedrer, vil prisen sakte komme i tråd med vanlige bokser og kopper.

Målet her er å endre oppfatningen av hvordan drikkevarer skal selges i utgangspunktet, og bare kjøle drikker som må holdes kaldt til enhver tid, for eksempel melk og drikkeryoghurt. Store skritt har blitt gjort i denne forbindelse, og noen av de større supermarkedskjedene har begynt å lagre selvkjølende bokser. Det er bare et spørsmål om tid før de blir allestedsnærværende over hele verden, og vi har alle litt mer chill i våre liv.

Forskningslinker:

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Chilling Out - The Cans som kjøler seg selv oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon