Gjør Europas største klubber virkelig fortjenesten de har?

0 Kommentarer

Kjærlighet fotball men hater måten klubber behandler fans? I så fall er du absolutt ikke alene. Mange fans - spesielt de som støtter noen av de større klubber i Europa - føler seg lurt av sine eiere av klubber. Gitt at fotball nyter mer støtte globalt enn noen annen tilskuersport, er det et virkelig bemerkelsesverdig fenomen som fans så ofte sett, venting deres frustrasjoner på nettet eller med bannere under hjemmet inventar. Hvorfor er det at noen av de mest kjente verdensomspennende sportsmerkene har tilsynelatende tapte deres måte og bli tarnished? Tross alt er interessen for fotball fra allmennheten dens livsnerven. Med sport som rugby union og amerikansk fotball som gjør slike fremskritt i Europa, ville det kanskje være mer å fortelle om de store europeiske fotballklubbene var ute etter sine fans fremfor å ignorere dem. Se bare på antall tips og tips om sportsspill og nettsteder som er viet til dagens sport i dag sammenlignet med de etablerte, som fotball. Hvor spillpengene går, så vil fansen snart følge.

Hva gikk galt med fotballklubbers forhold til sine vifterbaser? Hvorfor føler fansen at de ikke kan stole på klubbene de støtter, og kanskje enda viktigere, hva som kan gjøres om det?

Lukkede overføringskrets

Har du noen gang lurt på hvorfor klubben din ikke spiller på et nivåfelt når det gjelder å signere spillere og organisere overføringer? Selvfølgelig opererer de store klubber med big-money-eiere - som Chelsea eller Manchester City - ikke på samme nivå som klubber i lavere ligaer. Penger snakker, tross alt. Jo større pung din klubb må bruke, desto bedre spillere kan den signere. Få ville argumentere med den grunnleggende markedsplassens etikk som foregår i overføringsvinduene rundt de ulike europeiske ligaene, selv om klubben ikke er så rik som sin nærmeste rival. Når det er sagt, er det helt mulig at det ikke alltid kommer ned til antall pund eller euro, din klubb har på sin bankkonto. Hvorfor?

Ifølge noen kommentatorer i den tyske idrettspressen har klubber som FC Bayern, Juventus og Real Madrid hatt en koselig ordning for å overføre spillere mellom seg selv og utelukkelse av andre. Arrangementet sies å ha operert uformelt siden 2014 og utgjør brudd på reglene, muligens europeisk konkurranserett. Mange fans har lagt merke til antall spillere som beveger seg innenfor denne triangelen av klubber og har reist spørsmål om rettferdigheten til det påståtte arrangementet. Sikkert fans fortjener bedre enn dette?

The Breakaway Impuls

Ifølge fotballlekkene, nettsiden viet til å gjøre åpenbaringer om noen av de største lagene i kontinentet, er noen europeiske klubber ikke i det hele tatt lojale med historien til ligaene de spiller i. Som rapportert i tysk pressen hadde Bayern München vært prøver å etablere via et juridisk firma hvorvidt det kunne løsrive fra den elskede Bundesliga for å danne en ny liga. Det som kan forferre noen av klubbens lojale fans enda mer er at Juventus, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Arsenal og AC Milan ble alle rapportert å hakke ut hverandre på å danne en breakaway-liga kalt European Super League.

Det var viktig at rapportene sa at et slikt trekk ville gå utenfor den vanlige fotballkampen i Europa, UEFA, og ville føre til enda høyere billettpriser. Vurder da for den ydmyke viften, den sannsynlige kostnaden ved å delta i en vinner i en liga med alle reiseutgifter samt billettprisen. For noen, det som var enda viktigere med utsiktene til en breakaway-liga var skiftet vekk fra tradisjonen. Klubber som går inn i den foreslåtte ligaen, vil nødvendigvis ikke være i stand til å konkurrere i alle de innenlandske konkurranser som deres fans kjenner og elsker.

De rike klubbene gir ikke grøntrodsfotball

På noen måter kan du forstå hvorfor store europeiske klubber har sine egne saker som prioritet. Tross alt er de vellykkede låst år for år i et konkurransedyktig miljø med hverandre. Likevel forstår mange fans at mangel på midler og fasiliteter på grøntrodsnivået uheldigvis vil forstyrre sporten. Hvor kommer neste generasjon spillere til å komme fra hvis all formue i sporten beholdes av de som kan styre de største inntektene fra TV-avtaler og internasjonale sponsorer? Et godt eksempel på problemet kan ses i en nylig overføring fra FC Barcelona.

Den aktuelle spilleren ble signert av den katalanske giganten fra Toulouse, like over Pyreneene i Frankrike. Siden Jean-Clair Todibo ble signert av Barcelona på en gratis overføring, vil klubben han spilte for ikke motta en eneste krone for ham. For å være klar er det ingen tvil om at den gigantiske klubben har handlet på noen måte som er ulovlig. Imidlertid tror mange fans at det bare ikke er riktig at Toulouse skulle få noe som har bidratt til å forme karrieren og bygge ferdighetene som gjorde Todibo et så attraktivt forslag i utgangspunktet. Toulouses president, Olivier Sadran, klaget bittert om saken som han sa var "alt annet enn strålende." Mange gressrotter fotballfans bli enige.

Mangel på investering i fasiliteter

Det er rimelig å si at noen fotballklubber har investert utrolige pengesummer til nye stadier, som med rette bør anses som førsteklasses. Tottenham Hotspurs bakken på White Hart Lane i Nord-London forventes å være blant de beste rundt når den åpnes. Og likevel er det et byggeprosjekt som allerede har overgått betydelig. I mange tilfeller er fotballstadier enten en god reise utenfor byen de er ment for å være i eller er proppet inn i et tett befolket byområde som knapt kan imøtekomme dem. Ofte under slike omstendigheter, vifter vifter opp - om de reiser sammen med sitt lag eller er i en hjemmefeste - føler at fasilitetene er dårlige og at de blir behandlet som storfe som køen for å komme inn og ut.

Mange av de mest vanlige faneklubbene om fotballklubben er lenge. Imidlertid blir de ofte ikke adressert, eller når de ikke er adressert fullt ut. Handikappfasiliteter er ofte utilstrekkelige. Toaletter er for få i antall, spesielt for kvinnelige fans. Mat innrømmelser tendens til å være overpriced og ubehagelig. Det som setter så mange fans er det faktum at prisen på en sesongbillett ser ut til å gå opp med hver sesong som passerer og likevel er stadionens fasiliteter sjelden bedre.

Problemet med underprestering

Ikke alle klubbene kan vinne. Det er selve arten av sport at det er vinnere og tapere. Fans kjenner og aksepterer denne grunnleggende sannheten. Noen ganger kan laget ditt komme opp mot en overlegen og tapte, og det føles som en seier, spesielt hvis din side setter opp en forpliktet ytelse med noe stygt forsvar. På den annen side, hva fansen hater er en lackluster ytelse som viser at spillerne ikke har sitt hjerte i den. Som fans er å elske teamet ditt en del av avtalen. For fagfolk kan det imidlertid være en individuell jakt å utføre godt i et lag. Problemet er at altfor ofte blir klubber med underperformance og brett blandet opp resultater med innsats. Det driver mange fans gale!

Se på saken av Ousmane Dembélé fra Borussia Dortmund som ble signert av Barcelona i 2017. På grunn av noen kranglet over overføringsgebyret følte Dembélé seg berettiget på å trekke sin sportsdrift fra sine nåværende arbeidsgivere og klarte ikke å komme opp til treningsøkter. Spanske spillere har ofte gått et skritt videre og truet med å streike for å komme seg, vanligvis i tvister med treneren. I løpet av 2018-19 sesongen, drev eierne av Manchester United utvilsomt mens det første laget kontinuerlig satte dårlig prestasjoner, som mange satte seg i ledelsestilstanden til treneren José Mourinho. Fans ble stadig mer frustrert over hva som var en ganske åpenbar maktkamp mellom styret, lederen og spillerne. Siden lederen ble erstattet av en vaktmester, har få Manchester United-fans hatt noen klager. Både on-field forestillinger og resultater har endret seg dramatisk. Kanskje det er den mest frustrerende tingen for fans. Like når vi tror vi har fått nok, endres noe som trekker oss tilbake!

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Gjør Europas største klubber virkelig fortjenesten de har? oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon