I forsvaret av profesjonelle fotballspillere

0 Kommentarer

Hvis du prøver å se på det objektivt, må du si at profesjonelle fotballspillere - spesielt de som er i elitenes slutt på sporten - har gjort det. De er begeistret av fans, de blir betalt godt, de blir ofte tilbudt produktbevisstilbud og de har vanligvis ganske luksuriøse livsstil. Du kan si at den gjennomsnittlige toppflyplassen profesjonell fotballspiller har vært i ferd med å lykke til som å vinne spill etter at spillet spilte online Blackjack eller å ha sine lotteri tall kommer opp. Men er vi virkelig rettferdige? Tross alt har de fleste elitefotballspillere i La Liga, Serie A eller Premiership jobbet hardt for å komme dit de er. Mange unge spillere gjør ikke det eller savner seg på grunn av skade. Videre er karriere av fotballspillere relativt korte. Bør ikke fans gå litt enklere på spillere, tross alt?

Den langsomme etableringen av kritiske spillere

Saken med fotball spillere er at de er i en så privilegert posisjon at det er vanskelig å være objektiv om dem. De fleste fotballfans ville gi noe for å ha bare en sjanse til å vise seg for deres favorittlag og å representere dem med lidenskap. Selvfølgelig har noen fagfolk ikke lidenskap for deres klubb eller land som fans gjør. Dette betyr ikke at de ikke prøver så hardt som de kan eller forblir konkurransedyktige, selvfølgelig. Saken er at spillerne bare føler seg annerledes om lag. De kunne bli droppet, overført eller til og med sparket, så det er et helt annet forhold som støtter en klubb som det spiller for en.

Selvfølgelig vil få av oss bare fans vite hva presset til å gjøre det bra, er som i sportens toppflyt. Men fordi de fleste fans desperat vil at laget skal vinne, kan de bli åpenbart kritiske for spillere som de tror ikke har hjerter i den. Mange av oss liker å se spillere som jobber hardt for å komme seg tilbake fra fremoverposisjoner for å hjelpe til med forsvaret når eiendommen er tapte, for eksempel. Hvis du ikke ser det, vil du sannsynligvis være kritisk til en spiller. Du kan kanskje - hvis du er ærlig om det - ringe dem lat eller til og med uprofesjonelt. Og likevel, det kan være at enkelte spillere forblir oppe på taktisk instruksjon fra sjefen sin. De kan til og med ta den riktige beslutningen på egen hånd fordi de er bedre i å reservere sin styrke til neste angrep.

Problemet er at de fleste fans begynner å kritisere før de tar hensyn til alle faktorene. Selv en midlertidig løp av dårlig form kan generere uberettiget kritikk fra noen fans, som kanskje til og med kan forlenge det lengre enn å hjelpe en spiller gjennom en dårlig patch. Enda verre, det er ikke bare fans. TV pundits, sports journalister, tidligere spillere og jevn trenere kan alle komme inn på handlingen. Ja, noen ganger fortjener spillere å bli kritisert, men spør deg selv om en slik kritikk alltid er ganske fordelt?

Saken av Real Madras B-Team Youth Coach

Nylig var en relativt lav trener for Real Madrid vist døren av sine arbeidsgivere for å være for kritisk til første lag, en side som han egentlig ikke hadde noe sted å snakke offentligheten om. Álvaro Benito, trener av klubbens B-ungdomshold, gjorde kommentarer til radioen om senioren som var ugunstig, minst sagt. De fulgte Real Madrid nederlag i denne sesongens Copa Del Rey semifinale mot bue rivaler, FC Barcelona. Du kan si at lidenskapene kjørte forståelig høyt og at Benito bare uttrykte de samme synspunkter som mange fans ville ha holdt etter tapet. Den yngre trener valgte imidlertid å nevne bestemte spillere som han trodde var å la klubben nede, spesielt å utpeke som Carlos Henrique Casimiro og Toni Kroos, begge utenlandske internasjonale.

Måten seniorledelsen i Real Madrid reagerte på var uvanlig. Snarere enn å ta det på haken og akseptere at folk alltid vil være kritiske når forestillinger og resultater ikke går, valgte de å sitte Benito. I noe av en advarsel til andre ansatte ved klubben, besluttede makter at det var å ta en nulltoleranse holdning til hans kritikk. Benito har allerede blitt erstattet i sin rolle av den legendariske tidligere spilleren Raúl González Blanco, så kanskje klubben lette etter en grunn til å vise Benito døren? Når det er sagt, setter det noe av en presedens som andre klubber kan ønske å legge merke til.

Ville det ikke vært fint hvis flere klubber tok handling på kritikk?

Når du tenker på det, er mye av kritikken spillerne ikke konstruktivt. Det har en tendens til å fokusere på negativitet - om hva spillere ikke kan gjøre i stedet for å fremheve områder for forbedring. Som sådan kan kanskje Real Madrid's trekk bli betraktet som noe av et vendepunkt, hvor pundits, fans og trenere alle tar en mer positiv tilnærming til sine vurderinger. Tross alt blir få av oss kritisert på arbeidsplassen på den måten fotballster gjør. Og fotball skal være om underholdning og moro, ikke sant? Tiden vil fortelle om eksemplet som vises av Real Madrid, vil bli den nye normen. Sikkert, det må være mange nåværende fotball stjerner som spiller akkurat nå som håper det!

En virkelighetskontroll

Før vi blir altfor båret for å skape en mer positiv stemning i fotball som aksepterer spillere, vil svare bedre til bekreftende vurderinger av deres spill enn utadvendte sideswipes, bør vi huske en ting: fotball er en konkurransedyktig jakt. Forventer vi ikke at spillere skal konkurrere hardt, selv om deres mangel på teknisk ferdighet eller form gir dem mulighet? Alle kan spille med forpliktelse, selv om de ikke klarer å utføre det høyeste nivået. Som sådan er ikke fans og pundits berettiget til å ringe ut spillere som ikke er tilstrekkelig konkurransedyktige?

Faktum er at uansett hvor mye bedre det kan være for idretten å omfavne litt mer positivitet med spillere og legge av kritikkene en gang imellom, fans er fans og de vil sannsynligvis fortsette å kritisere selv når ting går bra. Det kan ikke være helt rettferdig på profesjonelle spillere, men dette er måten ting er på. Forhåpentligvis vil fansen over tid kunne ta en mer avrundet visning og unngå at det er uberettiget barracking av spillere, men den dagen ser fortsatt langt unna dagens perspektiv. I mellomtiden kan vi kanskje alle gjøre en innsats for å se den gode siden av fotballstjerner selv når de ikke er i toppen av spillet sitt, og unngår den slags knekkerreaksjoner som ikke er i ens interesser å uttrykke så kompromissløst.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
I forsvaret av profesjonelle fotballspillere oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon