Mayweather / McGregor Fight Reigniting Boxing Interesse

0 Kommentarer

Jeg husker at jeg var yngre, og at boksing var en av de største sportslige attraksjonene i tiden. Det virket som om et år ikke kunne gå uten at noen eller andre store boksearrangementer fant sted, og praktisk talt alle medier ble plutselig innestengt i debatten om hvem seieren ville bli. Ikke at jeg hadde mye interesse selv, skjønner du, men alle rundt meg gjorde det absolutt.

Tiden gikk, og boksing begynte å falle ut av søkelyset. MMA kom med, hvor spark til motstanderens hode var normen, knockouts var hyppige, og plutselig virket gutta som spratt hverandre med store røde hansker mindre barbariske. Mohamed Ali og Mike Tyson, tidligere ruvende legender, var ikke lenger på scenen, og boksing hadde problemer med å finne erstatningsikoner.

Flash frem til i dag, og nesten ingen snakker om boksing. Og minst var det ingen som snakket om boksing før Mayweather / McGregor-kampen.

En bølge av livet

Jeg kan ikke huske en kamp som ble snakket om, og heller ikke en som vakte like mye oppmerksomhet og kontrovers. En MMA-fighter kontra en bokser, det var nesten for mye til å jevnlig fatte; som en volleyballmester plutselig bestemmer seg for å gå opp mot en basketballspiller. To veldig forskjellige former for slåssing, kastet sammen i en ring, med bare en dukker opp seirende.

Mennesker jeg ikke kjente hadde den svakeste interessen for en hendelse som var basert på to voksne menn som slo sammen og snakket om det på Facebook. Alle hadde en mening, og hadde ingen problemer med å utnevne seg selv som en ekspert. Og meg, selvfølgelig, med så lite mening at jeg ikke en gang kunne håpe å delta i hypen. Det var som å være tilbake på videregående skole igjen.

Min interesse var ikke hvem som faktisk vant kampen, men heller det faktum at boksing så mer oppmerksomhet enn det har hatt i årevis. Den slags altoppslukende oppmerksomhet den ikke hadde hatt veldig lenge. Og selvfølgelig var det oppmerksomheten som idretten drastisk hadde hatt behov for, gitt hvordan den raskt hadde mistet populariteten. Et veldig godt planlagt publisitetsstunt.

Alle satser

Og satsingsaspektet må selvfølgelig ha vært gjennom taket. Hvilken bedre måte å sikkerhetskopiere din mening på enn å satse på den? Igjen, folk jeg ikke hadde kjent til i det hele tatt var interessert i sport og satser, erklærte deres veddemålvedtak på Facebook, og uttalte at de var så sikre på at den ene eller den andre jagerfly ville være vinneren de hadde lagt penger på.

Det var fantastisk å være vitne til, som en spenningsfeber på en eller annen måte hadde grepet verden. Folk satset igjen på en boksearrangement, og jeg kunne bare se for meg at de store boksemyndighetene sukket lettet. Det er tross alt publikums vilje til å satse på en sportsbegivenhet som indikerer interessenivået for sporten som helhet.

Er boksing tilbake?

Men med kampen nå over, og spenningen surret ned igjen, er det trygt å si at bokseverdenen igjen har reignert interesse? Vil folk fortsette å bli investert i boksing, nå som hovedarrangementet har gått, eller vil sporten vende tilbake til å være på en ryggbrenner, der den har vært en stund?

Det var tydeligvis ingen tilfeldighet at boksing krysset med MMA, med håp om at noen yngre MMA-fans ville finne noe å være interessert i i boksing. Men fungerte dette?

Jeg personlig kan ikke si. Som jeg allerede har nevnt, virker boksing ganske tamt i forhold til MMA, der kampene er mye mer innbydende og brutale. Pokker, de har ingen ring, de har en OKTAGON. Hvis noe skremmer dagslyset fra meg, er det det faktum at de trenger åtte sider som du kan slå hverandre opp fra.

Hvis noe, håper jeg at boksing har gjenvunnet en viss interesse, siden jeg tror det ville være synd for en av de eldste idretter i verden å visne bort.

Men hvis vi er helt ærlige, føler jeg personlig at MMA ser ut til å være det logiske evolusjon av boksing, noe som betyr at selve boksen til slutt vil falme. Det er ikke å si at boksing ikke er en interessant og villedende dybdesport, men jeg sliter bare med å se et yngre publikum bli involvert. Selv om jeg selvfølgelig kan ta feil. Kanskje er Mayweather / McGregor-kampen nøyaktig det som var nødvendig for å forynge den eldgamle sporten.

Vi trenger et nytt Rocky

Det er trist for meg at boksing ikke lenger har noen større, verdensgjenkjente ikoner. Eller hvis det gjør det, kan det ikke være et veldig stort ikon, siden jeg ikke er klar over at noen er rundt for øyeblikket. Det boksing trenger er en ny Rocky, og jeg kan ikke la være å tenke på at denne kampen har tilbudt en potensiell løsning på det dilemmaet.

McGregor, MMA-jageren som kastes i bokseringen, kan ha det tapte sin kamp mot Mayweather, men jeg vil helt sikkert være interessert i å se hvor han går herfra. Ville det ikke være fascinerende å se ham begynne å dominere i bokseverdenen, og bli det nye bokseikonet i moderne tid?

Twitter | Facebook | Instagram

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Mayweather / McGregor Fight Reigniting Boxing Interesse oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon