Nye Håp om å gå for Paraplegics

0 Kommentarer

Vitenskapelige fremskritt på mange områder beveger seg like raskt som i teknologi. Faktisk overlapper sektorene ofte. Nylig kom medisin og elektronikk sammen for å hjelpe personer med ryggmargenskader som trodde de var permanent lammet, å gå igjen. For å hjelpe deg med å få en bedre forståelse, har vi satt sammen en Q og A slik at du kan få litt mer innsikt i behandlingen.

Hva er behandlingen nøyaktig?

Paraplegics som har tapte Kontroll av deres underkropp på grunn av ryggmargsskader har en elektrode implantert i ryggraden. Dette styres av en enhet som er implantert under huden på underlivet, som drives trådløst. Den aktiverte elektroden sender stimulering til det skadede området av ryggraden.

Hvordan virker det?

Eksperter er fremdeles ikke helt sikre på hva som skjer under den elektriske stimuleringen. En teori er at elektrodesignalene forsterker gjenværende nevrale meldinger som fremdeles kommer gjennom, men er for svake til å bli følt alene. Ryggmargen er i stand til å relearn sine funksjoner, i en grad.

Er det noe annet involvert?

En 40-uke intensiv fysioterapi regime må også fullføres, samt regelmessige øvelser deretter. Disse kan være svært utfordrende, men pasientene kan belønne seg etterpå - med noen få spinn av deres favorittpokiespill, deres favorittmåltid, eller noe annet for å holde dem motiverte.

Er det permanent?

Så langt ser det ut til at forbedringene som er gjort, er permanente hvis folk jobber for å opprettholde de nye ferdighetene som deres ryggrad har lært. Dessverre, så snart den kontinuerlige strømmen er slått av, går evnen bort.

Hvordan ble det oppdaget?

Spinal stimulering ble opprinnelig utviklet for å hjelpe med smerte. I 2014-professor Susan Harkema ved University of Louisville la merke til at noen av de paraplegiske pasientene hennes teamet behandlet med stimuleringen kunne bevege beina, vri på tærne og stå i korte perioder.

Dr Kendall Lee, en nevrokirurg ved Mayo Clinic, ønsket å se om resultatene kunne replikeres. Han fant et villig testemne i Jered Chinnock, en ung mann som hadde blitt lammet i en 2013 snowboardulykke.

To år etter operasjonen, og etter mer enn 100 fysioterapi-sesjoner, kan Chinnock stå uten hjelp og har vært i stand til å gå mer enn 100-meter i en enkelt strekk. Som dr. Lee har forklart med åpenbar spenning, gir dette nytt håp til enkeltpersoner som står overfor forlamning.

Er alle vellykkede?

Pasienter som har gjennomgått denne prosedyren har hatt varierende suksessnivåer. Harkema-teamet jobbet med fire flere lammede frivillige, og publiserte resultatene på 24 September 2018 i New England Journal of Medicine. To var ikke i stand til å ta uavhengige skritt, mens deltakerne Jeff Marquis og Kelly Thomas begge klarte å gjøre dette.

Hva er risikoen?

Ytterligere skade kan gjøres på ryggraden, og i Harkemas siste studie brøt ett fag et hofte. Dette skjedde selv om det støttes riktig under treningen, og kan skyldes at kroppen akklimatiserer til nye elektroniske signaler.

Hva er neste for denne forskningen?

Studier på mye større skala er påkrevd. Eksperter trenger å forstå hvorfor stimuleringene hjelper, og hvilke pasienter vil ha nytte av. Med mer forfining og forståelse kan det være mulig å hjelpe implantatmottakere til å få enda mer mobilitet.

Kunne det være andre applikasjoner?

Bortsett fra å fortsette å forbedre paraplegics muligheter for å gå, kan videre forskning på dette området hjelpe dem som har mistet funksjonen av armene sine. Løfte har allerede blitt vist for å forbedre seksual-, blære- og tarmfunksjonene til lammelseofre.

Hvordan er Jered Chinnock nå?

Chinnock forblir fast bestemt på å være uavhengig, og kanskje en dag for ikke engang trenger sin gangramme. Mens han forstår hvor langt han har kommet, og holder fokus på sine neste kortsiktige gjenopprettingsmål, er dette forståelig. Og i lys av det faktum at noen år siden gikk i det hele tatt var ufattelig, synes det også å være mulig.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Nye Håp om å gå for Paraplegics oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon