Nord-Korea og 2018 Vinter-OL

0 Kommentarer

Etter hvert som spenningen mellom Nord-Korea og resten av verden kommer helt høyt, og med diktaturets kjernefysiske trusler mer fryktet enn noen gang, kan en glimrende fred komme i form av Vinter-OL i Sør-Korea, som skal begynne på 9th of February 2018.

Selvfølgelig vil det meste av handlingen være i sportsarenaene, og du kan satse på alt på topp online sportsbøker. Men for diplomater og alle som er interessert i internasjonale saker, vil mye tid også bli brukt til å se Nord-Korea.

Et svært mottakelig internasjonalt fellesskap

Inkluderingen av Nord-Korea i vinterspillene kommer etter det årlige nyttårets adresse av leder Kim Jong-un. Han sa at han vurderte å sende idrettsutøvere til spillene, og Sør-Korea reagerte på å si at de ville være velkommen. Herfra utviklet samtaler og avtaler.

Kanskje fordi folk er så forsiktige med Nord-Korea, eller fordi de er bekymret for hva de gjennomsnittlige innbyggerne kan lide, har alle forsøk blitt gjort for å lette Nord-Koreas deltakelse i de kommende Vinterspillene.

Sør-Korea skal løfte visse sanksjoner for å tillate atleterne, støttemennene, orkestermedlemmene, Taekwondo-demonstrasjonslaget og pressekorpsene for å komme inn i landet, og Den internasjonale olympiske komité utvidet 31st i oktober 2017-fristen slik at Nord-Korea kunne søke om sine kvalifiserte idrettsutøvere delta. De eneste kjente kvalifiseringene er figurskatere Tae-Ok og Kim Ju-sik, men komiteen sa at ville kort fra Nord-Korea også ville bli vurdert. I tillegg til dette er komiteen også sagt å gå mot vanlig politikk og legge noen av Nordkoreas regninger.

Nord- og Sør-Korea skal til og med gå inn i åpningsseremonien sammen og spille på en felles kvinne Ishockey team. Offisielle tilhenger av begge land kommer til å sitte sammen og hylle for nord- og sør-idrettsutøvere også. Alt dette markerer det som synes å være den mest dramatiske forsoningsbeviset mellom de to koreaene i mer enn et tiår.

En historie om sportsdiplomati

Dette er ikke første gang Nord-og Sør-Korea har gjort noen form for fred gjennom sportsarrangementer. Flere forsøk på å fremme bedre forhold til Norden har blitt laget av Sør-Korea, som går tilbake til 1960-ene. Landene marsjerte sammen ved åpningsseremonien til 2000 OL-spillene i Sydney, og gjorde det flere ganger i løpet av de neste årene. Den siste tiden var i 2007, på de asiatiske vinterspillene.

Da konservative krefter overtok i Sør-Korea i 2008, trakk de seg fra mange Nord-Korea-prosjekter som de ansett provoserende og ikke var enige om, som gjenopprettet tilstanden for kalde forhold mellom landene. Nå er det håp igjen; Sør-Korea har selv sagt at det håper det sportslige partnerskapet hjelper til med å tine politikken med sin nordlige nabo litt.

Optimisme, men også realisme

Mens inkludering og deltakelse i Nord-Korea blir sett på som en god ting, tror de fleste innsidere ikke at det vil føre til store endringer i den politiske situasjonen. President Moon Jae-in har en fin linje å gå mellom Nord-Korea og forente stater, Sydkoreas allierte og nylige oppblomstring av Kim Jong-un, takket være kommentarer fra president Donald Trump.

Noen eksperter var selvsikker på at Nord-Korea kunne se på farten som aksept av regimet, eller kunne bruke sin inntreden i Sør-Korea som en sjanse til å angripe. Imidlertid viser detaljert sikkerhetsanalyse at spillene vil bli tryggere hvis Nord-Korea deltar, i stedet for å bli slått av eller forsiktig ikke kommer. Forhåpentligvis vil spillene gå jevnt og være starten på bedre forhold mellom Nord og Sør-Korea.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Nord-Korea og 2018 Vinter-OL oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon