Shazam! Kjemper bibelske synder

0 Kommentarer

Mens denne sjette superherofilmen følger mesteparten av sjangerens regler, bryter den også bort fra noen. Det er lyst, sjarmerende og fylt med humoristiske øyeblikk, med mange kritikere som refererer til det som Big møter Superman. Og forståelig nok så, som det handler om en urolig og noe tapte tenåring som mottar gaven av å kunne forvandle seg til en voksen superhelte. I mange relatable gode vs onde scenarier takler Marvel-karakteren alle slags synder og sparer dagen på sin egen unike, heroiske måte. Dette har igjen oppfordret filmanalytikere til å løfte spørsmålet. Fremhever disse superheltfilmene religiøse emner, og kan de også gi en gjenopplevelse av den bibelske filmgenren?

Superhelter og religiøs symbolikk

Enten det er religiøst eller ikke, kan vi alle identifisere med de syv dødelige synder, oppført i kristendommen, på et eller annet nivå. I filmen, Shazam!, Er disse syv synder eller menneskemannene (Pride, Envy, Lust, Sloth, Gluttony, Greed og Wrath) portrettert som monstre som tar både fysisk og åndelig form. Dette gir ikke bare briljante visuelle effekter, men ekko også de materielle og indre slagene vi møter som mennesker med hensyn til våre erfaringer med disse syndene - uavhengig av om vi gir dem eller triumferer over dem. Mange superheltefilmer, sammen med andre sjangere som den ikoniske thrilleren Seven, fokuserer bare på handlinger av disse syndene. Men Shazam! identifiserer dem også som personlige disposisjoner eller holdninger som har din sjel, som det er tydelig synlig i skurken, Sivanas karakter. Den eneste måten å drive ut disse lastene? Etter en trifecta av gamle kristne avenyer - søker klokt råd, har et hjerte som er rent og har støtte fra omsorgsfull individer.

Er det en menneskelig tilstand som lengter etter en Frelser?

Hvis det er en ting som alle superheltefilmer og de fleste religioner fremhever, er det behov for noen (eller noe) for å beskytte oss mot farlige krefter - fra små personlige trusler mot massive apokalyptiske hendelser. En annen vanlig tråd er at mange av disse superheltene starter som bare dødelige, som det fremgår av Shazam! I bibelsk referanse kom også den kristne frelser, Jesus, sammen med menneskeheten i menneskelig form på jorden. Igjen kan man tegne en parallell mellom superhelten sjangeren og religionen. Tanken om at de som kan redde menneskeheten, var en gang vanlige mennesker, gjør dem utrolig relatable - man kan hevde at dette faktisk er hemmeligheten bak Marvels massive fan. Men har oppveksten av superherofilmfenomenet spilte en rolle i gjenoppliving av den bibelske filmgenren? Ved utseendet på nylige sølvskjermutgivelser, må man si, sannsynligvis det.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Shazam! Kjemper bibelske synder oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon