Fascination Football Fans har for band mellom engelske og tyske klubber

0 Kommentarer

Selv om rivaliteten mellom engelsk og tysk statsborger fotball lag kan være intens til tider, det er ofte ansett for å være mer av en engelsk besettelse. Tyske fans har en tendens til å fokusere på møter mot Brasil, Frankrike og Nederland så mye, om ikke mer enn de mot England. Faktisk har England spilt internasjonal mot Tyskland siden 1899 er det en av de mest varige rivalene i hele historien om internasjonal fotball. Når det er sagt, har fans på begge sider av Nordsjøen hatt noen fantastiske rivaliser mellom de ledende fotballklubber i hvert land. Du må bare se på spenningen som er generert fra den siste 16-tegningen i 2018-19 Champions League for å forstå hvor mye fans liker disse møtene.

On-form Liverpool står overfor et hjemskamp mot Bayern München, en klubb med en fremragende rekord for suksess i konkurransen. På samme måte vil FC Schalke påta seg den svært posisjonerte Manchester City. Og hvis det ikke var nok for de som nyter sammenstøt mellom Premier League-klubber og de i Bundesliga, vil Tottenham Hotspur overtage Borussia Dortmund. Med noen begrunnelse, er dagens runde av fixtures blir sett av mange som et sammenstøt mellom de to ligaene, som begge tilbyr høy kvalitet klubbens fotballuke i uken ute. Ja, fans av de seks aktuelle klubber vil ha stor interesse for hvordan lagene deres går, men det er også sannsynlig å være fascinert fra fotballfans over hele Europa og kloden. Mange som jobber med sportsspill, vil være interessert i hvordan Premiership-lagene kommer på når de blir tatt i mot de fra Bundesliga. Ikke bare er det en stor fascinasjon med historien om slike bånd, men også i de relative fordelene til hver av landets ligaer og - ikke minst - mengden pengerklubber i dem bruker på sine spillere.

Klassiske møter mellom engelske og tyske klubber

En av de tingene som piques interessen til sports fans når engelske klubber blir trukket mot tyske i europeiske konkurranser, er historien om høyverdige kamper mellom de to landene. For eksempel, selv om Bayern München kan vurdere sine tyske kolleger Borussia Dortmund til å være deres viktigste rivaler, produserte 2012 UEFA Champions League Final mot Chelsea et virkelig klassisk møte. Kanskje det var fordi Bayern München nettopp hadde blitt dyttet til den innenlandske ligatittelen av sine gamle fiender i Dortmund at finalen mot London-klubben tok en slik betydning for Bavarianerne. Det som gjorde møtet av en slik betydning var det faktum at finalen var planlagt å bli spilt på Bayerns hjemmebane. Den bayerske pressen regnet møtet som Münchens odds-på sjanse til å innløse sin sesong hjemme og hyped det som sådan. Da Chelsea begrunnet hjemmelaget til en trekk etter ekstra tid, ble trykket på tysklaget helt intens. Chelsea endte opp med å trekke av de smaleste seier mot oddsen etter straffer.

Et annet minneverdig møte i Champions League-finalen kom i 1999. Dette slipset inneholdt også Bayern München, denne gangen mot Manchester United. Motsatt på Camp Nou i Barcelona var München ledende for mye av spillet etter et tidlig frispark som Mario Basler konverterte. Det var bare i skadetid at en av Uniteds erstatter, Teddy Sheringham, klarte å tvinge en utjevning. To minutter senere skaffet en annen super-sub Ole Gunnar Solskjær - Uniteds nåværende caretaker-manager - vinneren, totalt utflødende tysklaget. Interessant, finalen ble godt mottatt av engelske fans, ikke bare de som var avowed supportere av Manchester klubben.

Imidlertid har engelske klubber ikke hatt det hele sin egen måte. Langt ifra! Famously endte 1975-sammenbrudd mellom Bayern München og Leeds United i seier for den tyske siden. Den europeiske cupfinalen det året ble spilt i Paris, og Leeds-fansen fortsatte opprør etter to-null-tapet, noe som resulterte i et forbud mot europeisk konkurranse som skulle vare to årstider. Borussia Dortmund vant Europe Cup-vinnerkupen i 1965-66 sesongen, og slo både West Ham og Liverpool på vei til den tittelen.

En uendelig fascinasjon?

Gitt de mange møtene mellom engelske og tyske klubber, kan du kanskje lure på hvorfor disse fixturene - i motsetning til de mellom engelske og franske klubber - for eksempel tiltrekker så mye global interesse. Kanskje det har noe å gjøre med toppklubben fotball som spilles, men er det mer til det enn det? Den utrolige engelske lederen Brian Clough hadde sikkert en teori. Mens han ledet Nottingham Forest, fikk han seire over Köln og Hamburg i løpet av sin tid. Ifølge Clough, som var veldig stolt av sin rekord mot tyske klubber, kommer rivaliteten tilbake til krigstider fra eldre fans. Kanskje dette ikke er så mye av et problem for den nåværende generasjonen, men en ting er sikkert - tysk og engelsk klubbfester vil fortsette å tilby fascinerende fotball i årene som kommer.

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Fascination Football Fans har for band mellom engelske og tyske klubber oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon