Psykologen i sportsspill

0 Kommentarer

Å forstå psykologien bak hvorfor vi satse, spesielt på sport, kan faktisk hjelpe oss til å bli bedre spillere. I tillegg har vellykkede sportsspill blitt stadig mer mulig siden adventen av internett. Et vell av informasjon er nå tilgjengelig for alle som har en Internett-tilkobling.

Merkelig nok, hver og en av oss er naturlig programmert, eller hardt kablet hvis du vil, for å gjøre feil beslutninger på spill. Dette er takket være vår overlevelsesinstinkt - den delen av hjernen eller instinktet som gjør at vi ikke ser ting akkurat som de er, til tross for all informasjon som peker oss i en bestemt retning.

Dette er akkurat der fordelen er å finne. De som forstår psykologien bak hvorfor vi satse på og hvorfor vi gjør de avgjørelsene vi gjør (ved instinkt), er bedre rustet til å avskille disse beslutningene med bedre, noe som skaper en bestemt fordel i forhold til de spillerne som ikke forstår den psykologiske prosessen bak deres resonnement.

Forbedring av personlige odds

Forskning har vist, ganske i motsetning til hva vitenskapen har diktert fram til veldig nylig, at vi har en tendens til å ta bedre bettingbeslutninger når vi er sultne. Interessant nok ser det ut til at sult gjør oss i stand til å verdsette verdien av en fremtidig pris, noe som er ganske viktig i sportsspill.

Begrunnelsen bak hvorfor dette virker, er at spillerne er tilbøyelige til å ta bedre strategiske beslutninger når de er sultne på grunn av strategien som har vært en viktig ferdighet i tidligere tider da mat måtte bli funnet og jaktet på; en oppgave som var oftere enn ikke, utført på tom mage.

Turn of the Season

Når vi kom tilbake til gamle tider, pleide våre forfedre å være mye mer i tråd med og klar over endringen av årstider. Dette var fordi vinteren var en farlig tid, og maten var en knapp vare i de kaldere månedene. Folk tilpasset seg utfordringene som vinteren utgjorde ved å leve på en mer konservativ måte og ta færre farer i de kaldere og mer forræderiske månedene. Vi kan ikke møte de samme utfordringene i dagens dag og alder, men på mange nivåer er vi fremdeles programmert til å håndtere bestemte ting på bestemte måter. Hva dette betyr for oss nå er at vi er mindre tilbøyelige til å ta risikable beslutninger på kortere (vinter) dager enn på de lengre, varmere dagene til sommer og vår.

Å forstå dette vil sikkert hjelpe en spiller til å ta bedre beslutninger, uansett årstid, enn de som ikke er klar over denne predisposisjonen. Dette er mer aktuelt for sportsspill enn noen annen form for spill, på grunn av at de fleste idretter er sesonglåst.

Forstå The Sunk Cost Fallacy

Begrepet "nedsatte kostnader" i økonomi refererer til eventuelle kostnader som allerede er betalt og ikke kan gjenvinnes. Et godt eksempel ville være en maskinvarevirksomhet som har investert en betydelig mengde penger i ny maskinvarevare. Pengene er brukt og aksjene ervervet. Pengene som tilbys bør ikke lenger være en faktor så langt som fremtidige forretningsbeslutninger går.

Et annet eksempel ville være å kjøpe billetter til en musikk konsert. På konsertens morgen blir du syk med forkjølelse. Du forventer instinktivt at konserten skal være til stede da pengene til billettene allerede er brukt. Konserten er planlagt for en kul vinterkveld, noe som resulterer i at kulde blir enda verre. Til tross for kulde besluttet du å gå fordi ellers ville det vært et "sløsing med penger".

Faktum i saken er at pengene har blitt brukt, og du vil ikke kunne få det tilbake - du kommer ikke til å ha det bra på konserten på grunn av sykdommen, og i tillegg har du nå avsluttet opp gjør saken verre. Du har falt offer for nedsatt prisfeil. Ingen vinner i denne spesielle situasjonen.

Den sunkede kostnadstaben gir ofte sitt stygge hode i sportsspill. Faktum i saken er at det kan skje mye mellom tiden da du satte din innsats og den faktiske sportsbegivenheten. Dette kan vesentlig endre dine spådommer om resultatet av kampen eller spillet. Men innsatsen er plassert, og det kan ikke mye gjøres om dette etter det faktum. Det er ingen nytte å gå tilbake og satse enda mer penger på utgangspunktet, bare fordi du allerede har gjort det. Sinnet ditt bør bare endres med ny informasjon, og ikke av det faktum at en investering allerede er gjort i en bestemt retning.

Bare å sette en innsats vil ikke gjøre det foreslåtte resultatet mer sannsynlig å skje. Mer engasjement bør ikke få lov til å endre prediksjonen din. Informasjon bør alltid vurderes på ren fortjeneste - aldri på emosjonell partiskhet!

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Psykologen i sportsspill oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon