Hva handler den svenske pizzaen om?

0 Kommentarer

Svensk pizza er en tydelig nordisk opptatt på en sør-middelhavsklassiker du vil enten elske eller hate. Svenskene elsker det og forbruker utallige svenske pizzavarianter i sine kjeller. Men hvorfor italiensk pizza i Sverige? Og hvorfor så mange utmerkede oppskrifter?

Den svenske Pizzaindustrien

Denne uvanlige kulturelle trenden sies å ha utviklet seg som et direkte resultat av en tilstrømning av italienske innvandrere som ankom i løpet av slutten av 1960 og tidlig 1970. Selvfølgelig brakte de også sine pizzaer. Og når det ble klart at det var et lokalt marked for fersk pizza, åpnet de også pizzeriaer for å møte denne etterspørselen. Som et resultat domineres Sveriges moderne pizza markedsplass av uavhengige bedrifter som drives av vandrende arbeidere fra de fleste land i Middelhavsområdet. Et vanlig syn på en svensk pizzeria er video poker maskiner og spor, hvor du kan spille mens du venter på pizzaen din.

Dette alene har samlet en rekke flerkulturelle påvirkninger som alle har lagt merke til på pizzaproduktet. Eksotiske ingredienser anses nesten som essensielle av noen svensk-pizza-kjennere. Men denne kulinariske bevegelsen har også andre uvanlige tradisjoner. For eksempel i Sverige serveres alle slags pizza sammen med en slags sidesalat som inneholder hvitkål, paprika, olje og eddik. Når du spiser på restaurantpizza, vises salaten din som en felles bolle i midten av bordet, mens takeaway-ekvivalenten kommer i en pose eller en plastikkkopp. Det er ingen protokoll som omgir hvordan og når du spiser din "pizza salat", så det blir fortært før eller etter, så vel som med din valgte pizza.

Pizza Menyer

Og hvilket valg det er! Svensker er ikke instinktivt konservative når det gjelder pizza smaker. Mange avicionados vil gjerne legge litt mer smak fra tid til annen, men svenske pizzaoppskrifter er drømmer, eller mareritt, i henhold til hvor stor respekt du ønsker å vise smaksløkene og fordøyelsessystemet! For å kanskje appetitten din, er det fem pizzablandinger, som alle sies å være i visse svenske pizzahus:

Og "topping" mye, Piteås Nya Gul & Blå pizzeria tilbyr fastfood-fans en "Vulcan" pizza - regnet som en av de beste pizzaene i verden. Dette monsteret er laget av ingredienser som bacon, pepperoni, terninger, frites, agurk, tomat, rødløk, salat, ostberg - og mye mer dessuten.

Svensk Kebab Pizza

Sveriges all-time favoritt pizza oppskrift er kebab pizza. Det ble brakt til Sverige i 1970-ene av innvandrerfamilier fra Balkan og Midtøsten. I dag betyr den utbredt populariteten at du til og med kan finne en kebabpizza solgt som en frosset matrett i svenske supermarkeder. Lam er det tradisjonelle kebab kjøttet, men svenske kebabpizzene kan også bruke biff, kylling, svinekjøtt, kalkun, eller til og med geit, fisk eller forskjellige andre sjømat. Serveres i en wrap, som en sandwich, eller på en seng med frites sammen med løk, Tzatziki saus, grønn paprika og salat, er en kebab pizza sikkert velsmakende, men ikke et alternativ for kaloribevisst!

Spin Palace Ingen innskudd Casino Bonuser >>


kilde: spinpalace.com
Hva handler den svenske pizzaen om? oppdatert: Juni 18, 2019 Forfatter: Damon